Esikoisemme harrastaa kansantanssia, siis tanhuaa, ja heidän ryhmänsä oli päättänyt osallistua pohjoismaiseen Barnlek -tapahtumaan, joka järjestettiin Norjan Porsgrunnissa 2.- 6.7.2008, matkoineen kesto oli siis 30.6. - 7.7.2008. Esikoinen ei pahemmin ole matkustellut, joten toivoi minun lähtevän reissuun mukaan. Tähän toki suostuinkin, ja päätin ottaa myös Kakkosen matkaan mukaan (isi ei järin ollut innokas lähtemään matkaan, ei mikään yllätys 48651.jpg ).

Tytöille piti hankkia matkustusasiakirjat - yllättäen näiden tilaaminen meni hitusen täpärälle... Henkilökorttien tuleminenhan kestää tänä päivänä 2 viikkoa, ja olin niitä tilaamassa 13.6. 48651.jpg, eli aika täsmällisesti sen 2 viikkoa ennen lähtöä. Tosin olin tässä vaiheessa jo valmistautunut tilaamaan sittenkin passit, jotka tulevat viikossa, mutta virkailija vakuutti, että henkilökortitkin ehtivät kyllä... (tässä vaiheessa punchline saattaa jo olla selvillä). No, henkilökortit siis tilataan, koska ovat vähän edullisemmat ja muutenkin ajatuksenä kätevämpi kuin passi. Perjantaina 27.6. marssin sitten noutamaan lasten kortteja, vaan mitäpä vielä - ei löydy, poliisilaitoksen täti katsoo koneelta korttien olevan valmistuksessa... Virkailija kehotti minua tulemaan maanantaina uudelleen, josko kortit olisivat maanantain postissa. No, lähtö olisi vasta iltalaivalla, joten ehdin kyllä hakemaan kortit maanantainakin. Maanantaina uusi kierros samalla tuloksella ja siinä alkoi kyllä jo pikkusen pulssi kiihtymään; todennäköisestihän meiltä ei tultaisi reissussa matkustusasiakirjoja tarkastamaan missään vaiheessa, mutta sellainen täytyisi kuitenkin varmuuden vuoksi löytyä... No, virkailija oli ystävällinen ja pyysi minua tulemaan vielä iltapäivällä uudelleen, niin lapsille kirjoitettaisiin sillä välin väliaikaiset passit. Ja niinpä 15.30 kävelimme ulos poliisitalosta passit kassissa - henkilökortit pääsemme hakemaan sitten matkan jälkeen.

Pakkaamisen reissua varten olin aloittanut jo poikkeuksellisen aikaisin, joten ehdin 3 kertaa karsimaan mukaan lähtevää tavaramäärää, mutta silti sitä tavaraa tuntui olevan ihan mielettömästi... Viime hetkillä tulin ajatelleeksi, että pitäisiköhän kuitenkin ottaa Kakkoselle rattaat mukaan varmuudeksi (kotonahan noita ei ole käytetty varmaan yli vuoteen) - tässä vaiheessa voin jo sanoa, että Thank god, otin ne. Laukkuja tuli matkaan kaikesta karsimisesta huolimatta 7(8)... Tosin kokoluokat oli olkalaukusta isoon "matkalaukkuun". Ja heti laivaterminaalissa rattaat osoittautuivat nappiratkaisuksi - niissä kun kulkivat näpsäkkäästi laivalla ja bussimatkalla tarvittavat tavarat. Kakkonen oli aivan innoissaan koko laivamatkasta, hän kun ei ole aiemmin laivassa ollutkaan, esikoinen taas oli harmissaan, kun en suostunut antamaan hänelle lupaa tättäröidä omin päin laivalla; onhan hän toki jo 10 ja olisi liikkunut kavereittensa kanssa, mutta ei tuo risteilylaiva ole aamuyöstä mikään lasten paikka... Ajatuksenahan oli, että lapset saavat laivalla valvoa niin pitkään kuin huvittaa, niin nukkuvat sitten bussissa. No, ositttain tämä onnistuikin, mutta aika vähän noita kukkuneita lapsia lopun viimein sitten bussissakaan nukutti.