tehytahto_web.jpeg
Kyllä, olen Vahvasti sitä mieltä, että hoitoalan palkkoja olisi Todellakin syytä korottaa - ja kunnolla. Vaikka korotukset nyt tuntuvatkin korkeilta ja rahallisesti hurjilta, niin eivät ne kohtuuttomia ole. Totuus paljastuu mun mielestä tosi hyvin, kun katsotaan sinne palkkapussin pohjalle €uroissa;
esimerkiksi ammattikorkeakoulututkintoa vaativissa sairaanhoitajan, röntgenhoitajan tai fysioterapeutin ym. tehtävissä vähimmäispalkka nousisi 2 190 euroon ja toisen asteen koulutuksen saaneilla kuten lastenhoitajalla, lähihoitajalla tai sairaankuljettajalla 1 990 euroon.

Tosiasiassahan vähän jokainen puolue lupaili nimenomaisesti hoitajille lisää liksaa valtion kassan avustuksella - ei ehkä ihan näin sanoin. Ja sylettää kyllä tämmöistä perusduunaria, että nyt sitten syödään sanoja oikein soppana. Kummasti se kansanedustajien palkkojen korotus onnistui ihan helposti - mutta eihän kyseessä ollutkaan kuin parinsadan työläisen palkat... Jep, ottaa päähän.

Kun itse vietin sairaalassa ne 5 päivää ~pari viikkoa sitten, niin kyllähän se sairaanhoitajien arki siellä oli aika karua. Eipä siellä paljon lääkäreitä näkynyt - eikä hoitajillakaan aikaa tuntunut pakollisten toimien ohella olevan potilaiden kanssa seurusteluun - tai ehkä heillä ei yksinkertaisesti enää proput riittäneet moiseen. Raakaa ja raadollistahan se sairaanhoitajien arki on, ja sieltä se kivijalka tämän yhteiskunnan terveydenhuollolle löytyy. Ja kyllä terveydenhuolto on Niin tärkeä tekijä yhteiskunnallisesti, että sieltä ei pitäisi Yhtään rutistaa - päin vastoin.

Hoitajille kunnon liksat, nih.