Joulun jälkipuhteita täältäkin suunnalta!

Tänä jouluna tein ehkä parhaan jouluteon ikinä - niin hyvän mielen tuoja, että tämän saattaisi ottaa jopa ihan tavaksi:
Joulun alla tuli siivottua lasten kaapit ja sieltä kaavittiin "ylimääräisiä" leluja, lähinnä pehmoleluja, 3 kangaskassillista pois annettaviksi. Mieleeni tuli kyllä Useitakin eri paikkoja, jotka varmaan ottaisivat, mutta ongelmakseni muodostin, että Miten? Lopulta päätös olikin helppo - Joulupata.
Vaatteita olen kyllä ennenkin vienyt Pelastusarmeijalle, itse asiassa muihin laatikoihin en niitä laitakaan, mutta muuta tavaraa en ole heille(kään) lahjoittanut. Mutta kun Joulupadan sivuilla oikein toivottiin lelulahjoja, niin sinne siis. Ja henkilökohtaisesti luotan kyllä tuohon Pelastusarmeijan systeemiin aikalailla 100% - apu menee suoraan tarvitsijoille. No, kun olin lähdössä kohti Joulupataa, aloin tuijottamaan lasten vaatekaapeista poistettuja (liian pieniä) vaatteita, joita oli olohuoneen nurkassa 2 pahvilaatikollista... Alkuperäinen tarkoitus oli mennä kirpparille tai tehdä Huuto.net -paketteja niistä, kun olivat osittain lähes käyttämättömiä ja tosi hyväkuntoisia. Ja sitten se iski: Mullahan on oikeesti asiat hyvin, ei meidän talous kaadu, vaikken noista kasoista saisikaan "omiani pois". Nyt ei ole aika olla ahne. Joten muovikassit auki, ja vaatteet laatikoista pusseihin. Ja silloin se iski uudestaan; mullahan on kellarissa vaikka kuinka paljon kirpparivaatteita - semmoisia, joiden kanssa on käyty jo kerran, kaksi ja vielä ovat jääneet nurkkiin pyörimään. MÄ ANNAN NEKIN. Ja ei kun kellariin. Lopputuloksena oli, että tavarat ei mahtuneet meidän farmariin, vaan ne pakattiin miehen työpakettiautoon ja vietiin pois. Nyt on hyvä mieli, ja toivottavasti näin on myös monella muullakin, isolla ja pienellä.

Joulu itsessään meni siinä sivussa. Aattona käytiin miehen isoäidin luona syömässä ja sitten kävin kakkosen kanssa viemässä oman isoäidin ja -isän haudalle lyhdyn. Kun pääsimme takaisin kotiin, olikin Pukki käynyt heittämässä lahjoja meidän kuusen alle ;) Lapsethan niitä pääasiassa sai, ja niinhän se kuuluukin olla. Tuli pyjamaa ja suklaata, kirjoja ja pelejä. Koko perheelle tuli Muumi-mukit, saippuaa, vitamiineja (tää oli vissiin joku vinkki =D) ja pari paistinpannua (toivelahja). Esikoinen sai Guitar Hero II -pelin, joka muodostui kyllä heti koko porukan peliksi - kitaraa on nyt näpytelty oikein urakalla. Esikoiselle tuli myös Monopoly TURKU, joka lämmitti toki kotiseuturakasta luonnettani ;) Henk.koht. sain Gilmoren tytöt kauden 4 (nyt on siis 1,2,3 & 4) ja yöpaidan. Ja toivottavasti saan myös sen luvatuksi tulleen ELFA hyllykön, jota ei kuulemma voitu ostaa jouluksi...

Joulupukin kuormaan laitoin tänä vuonna kummitytölle Keinulauta -kirjan sekä askartelutarvikkeita (joita pyydettiin). Kummitytön sisko sai enkelikokoelmaansa enkelipurkin ja -tarroja. Kahdelle ystävälle halusin poikkeuksellisesti (emme ole siis aikuisten kesken lahjoja yleensä vaihdelleet) jotain pientä, mutta ajatuksella. Aaton aattona se ajatus sitten pompahti joululauluja hyräillessä. Kaappien kätköistä löytyi sopivat kehykset, joihin laitoin taustaksi juhlavaa kartonkia (kultaa ja hopeaa) ja keskelle printtasin muutaman oman suosikkijoululauluni ajatusta herättävät sanat (Sydämeeni joulun teet, En etsi valtaa loistoa ja Arkihuolesi kaikki heitä). Tykkäsin lopputuloksesta, toivottavasti tykkäsivät saajatkin.

Vielä olis huomenna ja maanantaina töitä tehtävänä tälle vuodelle - ja keskiviikkonahan saakin sitten aloittaa jo ihka uuden työvuoden inventaarion merkeissä... Itse oikeastaan tykkään inventoinnista, ainoastaan ärsyttämään jää se, että sitä ei tehdä niin pikkutarkasti kuin itse tekisin - mun sisäinen Monica repii hiuksiaan jo valmiiksi. Itse tykkäisin myös vähän järjestellä mm. varastoa samalla, mutta siihen ei ole aikaa. No, eihän siihen koskaan ole... Mutta eiköhän se taas saada hoidetuksi, tavalla tahi toisella =)

Rauhallista loppuvuotta itse kullekin ja Arvokasta vuotta 2008!