Lomaneulonnat

Lomareissun aikana sain valmiiksi Kakkoselle pontsin = ponchon kokoinen ja muotoinen, mutta edestä auki oleva eli huivi, Pontsi. =) Mallin kehittelin itse, tekniikkana hirsimökki- ja dominoneuletekniikoita sovellettuina; paloista, uuteen palaan poimitaan silmukat edellisten reunoista. Laitan kuvaa, kunhan ehdin (lue: muistan) kuvata ja ladata koneeseen. Lankana joka tapauksessa oli turkoosi 7 veikka ja nelosen puikoilla tein Aina oikeaa. Oikein kiva tuli, ainakin omasta mielestä.

Hauskinta oli huomata, että neulominen on mitä mainiointa matkapuuhaa. Mulle tulee yleensä matkustaessa tosi herkästi paha olo, enkä ole koskaan pystynyt esim. lukemaan matkalla, junassakaan. Mutta nyt ei moista ongelmaa ilmennyt! Vaikuttimina etupenkki, selkeä homma = ei jatkuvaa ohjeen / työn vilkuilua sekä ehkä suurimpana: ilmastointi. Sekä takapenkkiläisille järjestetyt elokuvat ;). Mutta näppärästi työ eteni, paljon vauhdikkaammin kuin kotosalla; 60 silmukalla aloitettuja dominotilkkuja valmistui matkan (Turku-Kuopio-Kainuu) aikana kaksi.

Loman aikana aloin myös suunnittelemaan Esikoiselle neulomusta; Langoiksi hän itse on valinnut Palmaa valkoisena ja mintunvihreänä sekä vihreäsävyistä Tango-Fania. Ensin ajattelin tehdä samalla mallilla hänellekin Pontsin, mutta koetilkun neulottuani totesin homman olevan mahdoton - Palmasta reunasilmukoiden erottaminen olisi liian työlästä meikäläisen makuun. Toki homman voisi tehdä apulangalla avittaen, mutta... ei. Siksipä aloinkin siis työstää uutta kolmiohuivin mallia ajatuksella Enkelinsiivet. Tässä vaiheessa en paljasta enempää, kuin että siipirakennetta on hiottu nyt Usean mallitilkunvoimin Nallesta ;)

Neulehyllyn yllätys

Kurkkasin tänään ruokaostosten lomassa Cittarin lankahyllyyn ale lankojen toivossa tietysti. Poistuvat värit olikin alennuksessa ja kaikki poistot samassa häkissä pengottavina - ei hyvä. Useampi kerä oli jo auennut ja monesta puuttui vyöte - tai oli ne varmaan siellä häkissä mukana pyörimässä, mutta irrallaan. Eikä sieltä yksikään huudellut kyllä mulle mitenkään erityisesti muutenkaan, joten jätin poistuvat värit odottelemaan ostajiaan.

Varsinaiseen lankahyllyyn olikin ilmestyneet jo Novitan syksyn uutuudet, lähinnä Foxi ja Jenga oli ne, jotka mua etupäässä kiinnostivat. Ja siellä ne olivat, Jengat raikkaina ja iloisen värisinä lankahyllyä piristämässä muuten melko tummista sävyistä sekä Foxit arvokkaasti ylähyllyyn nostettuina. Vilkaisu hyllyn reunaan - ja hyvä etten perssiilleni lentänyt: 9,90 € /kerä molemmat edellä mainitut! Härregyyd, jo tulis sille Foxi-kaulahuiville hintaa, jollaista jo kaavailin itselleni talveksi - pitkänä... Tämän järkytyksen jälkeen Teddy Galaxi ei kiinnotanut enää lainkaan - eikä enää mikään muukaan ko. Novita-hyllyssä...

Kyllä, jos joku ei vielä tiennyt, niin nyt tulee tunnustus: Minä Olen Pihi, itara ja kitsas monessa asiassa, ja langat (useimmiten) kuuluvat niihin. Jo Teddyn ~6 euron hinta tuntui tosi pahalta, mutta pitkän harkinnan jälkeen olin sen valmis maksamaan. Mutta Jengan muovilangasta en tuota kymppiä kyllä tule maksamaan, en vaikka herkulliset värit kuinka houkuttelisivatkin. Foxi menee nyt tiukkaan harkintaan, mutta saattaa kyllä hyvinkin jäädä sekin muiden ostettavaksi. Se menee nyt samalle linjalle himoitsemani Malibun kanssa - lanka, josta en raaskisi kuitenkaan maksaa 4,50 euroa kerältä. Ja sitä mä kuitenkin todella Haluaisin...

Iso tekijä tässä asiassa on myös tämä lankojen myyntipaikka. Erikoisliikkeestä ostaessa (mitä tahansa) olen valmis maksamaan tuotteesta hieman korkeamman hinnan - loogisesti kustannukset ovat pienellä yrityksellä tavallaan isommat, joten hinnan taso on suhteutettavissa siihen. Ja toki lankojen laadulla on myös iso vaikutus asiaan; en mä Jengan tyyppisestä langasta maksaisi likikään noin paljoa Missään. Mutta Ison Marketin ja kotimaassa ison, liki monopoliasemaisen lankavalmistajan yhdistelmässä alkaa hinnan ja ostopaikan suhde mietityttämään. Eikä tämä ole edes ensimmäinen kerta kun tätä asiaa mietin. Mutta semmoista se nyt nähtävästi vaan on. Novita on Novita, ja markkina-asemansa maassa ansainnut (?).