Aatonaattoa viedään ja nyt pitäis olla kaikki ostokset tehtynä. Eilen kävin ruokakaupassa, samalla tarttui mukaan muutama lahja. Tänään kävin vielä hakemassa viimeiset joulupukin avustusasiat ja näillä nyt sitten mennään - jos jotain unohtui, se saa jäädä joulun jälkeiseen aikaan, olipa sitten lahjaa tahi sapuskaa.

Joulua kotikolossamme vietetään ilman sen kummempia kommerverkkejä. Aattona kuunnellaan ja katsotaan joulurauhan julistus, sen jälkeen käydään syömässä miehen isoäidin luona ja sitten tullaan kotiin kerä lähimpien sukulaisten. Pukki punainen ei henkilökohtaisesti meille tänä(kään) vuonna tule (itse asiassa vähän harmittaa, ettei järjestetty asiaa, sillä yllättäen Kakkonen odottaakin pukin tuloa - tähän asti pukki on häntä pelottanut), mutta onneksi sentään kiireiltään ehtii nakkamaan tälle porukalle kuuluvat antimet ;) Loput aattoillasta meneekin sitten lahjojen parissa.

Joulupäivää aloitellaan rauhassa, toivottavasti nukkumalla pitkään. Iltapäivällä meidät on kutsuttu mun vanhempien luo syömään ja illalla ollaan taas kotosalla katselemassa tilannetta.

Tapaninpäivänä ruokailua on tarjolla miehen äidin luona, joten apetta on tarjolla kyllä. Ensi viikko on onneksi vapaata ja uuden vuoden aatolle tehtiin alustava suunnitelma eilen.

Palajan varmaan vielä joulun aikana, mutta joka tapauksessa toivottelen kaikille

Oikein hyvää Joulua