Eräällä keskustelupalstalla törmäsin taannoin termiin Henkinen kesto(vaippa)ilu, ja tähän porukkaan lykkäsin itseni het. Periaatteessa olisin halunnut kestoilla kakkosen kanssa, mutta en vaan jaksanut sitä lähiympäristön vastarintaa: ne on niin hankalia ja työläitä ja hirveesti hommaa ja ja ja... Mitäpä niistä eduista, kun vaivaa joutuu näkemään 48647.jpg Kuten tästä voikin päätellä, olen aika lailla ekohenkisempi kuin läheiseni.

No, aktiivinen vaippailuikä alkaa meillä olla jo ohi (toivottavasti ja pian), joten en enää jaksa edes potea huonoa omaatuntoa tästä. Mutta aiheeseen liittyen koin erittäin positiivisen yllätyksen eilen ostoksilla Citymarketissa: kestovaippoja! Popolinon vaippoja, montaa kokoa ja taisipa olla paria eri kuosiakin. Mahtavaa!  Eikä vaippoja ollut edes piilotettu minnekään hyllyväliin, vaan ne oli oikeinkin hyvällä paikalla hyllynpäädyssä, Pampersin / Liberon kertisvaippalaatikkokasan vieressä. Upeaa! Tämä on vaihtoehdon antamista parhaimmillaan. Nettikaupoissahan kestoja on ja vaikka minkälaisia, mutta kestojen tuominen "Matti ja Maija Meikäläisen" nähtäville, hypisteltäviksi ruokakauppareissulla on hieno juttu ja herättänee mielenkiintoa ei-niin-ekoilevissa lapsiperheissä. Ainakin minä toivon niin :)

Lisäys:
Oikeastaan tämän tekstin kirjoittaminen sai mut enemmänkin miettimään tuota vaippaikäisyyttä ja "ei voida käyttää kestoja". Meidän perheessä kakkonen ei osaa vielä olla ilman vaippaa - paitsi kotona. Eli päiväkodissa hän ei vaan muista mennä potalle / pytylle. Meillä on käytetty housumallisia vaippoja jo pidemmän aikaa, mutta nyt tuli pk:sta pyyntö teippivaipoille, joten sinne hankin niitä. Ostin halvimpia mitä kaupasta löytyi ajatuksella, että eivät ole niin miellyttävät - potalle.

Nyt aloin uudelleen miettimään asiaa: entäpä jos tekisinkin harjoitteluhousutyyppisiä kestoja pk käyttöön? Tuo kaupan teippivaippa ei taida kauheasti kuitenkaan kannustaa siihen pottailuun vai kuvittelenko vaan sen olevan hankala... Jos tekisi housujen tavoin käyttäytyvät, mutta teipeillä tai nepeillä kiinnitettävät = tädeille helpot... tätä täytyykin miettiä. Periaatteessa kai kaikki avoimet kestot kävisi sellaisenaankin?

Aiheeseen liittyen annan Henkistä tukea myös linkkien ominaisuudessa
Kestovaippayhdistys
Kestovaippainfo