Tajusin tuossa viikolla äkkiseltään, että meidät on kutsuttu serkkuni tyttären ristiäisiin sunnuntaiksi - siis tänään. Koska tämä viikko oli aikataulultaan melkoisen tiukka, totesin etten millään ehdi kaupoille yhtenäkään päivänä. Pakko siis tehdä jotain itse ;) Ensin ajattelin tehdä loppuun pari vauvan haalaria, jotka on 3/4 valmiina, mutta kun se muutto on vielä kesken tavaroiden sijoittelun osilta, niin luovuin ajatuksesta. Joten ei muuta kuin neulepuikot käteen ja töihin. Tämän tapahtuman totesin olevan sen verran arvokas, että rohkaistuin ottamaan esiin viime syksynä Goldenin blogiarpajaisissa voittamani Alpakkalangat. Pienen pohdinnan (aikaa muutaman päivän illat, väsymystaso jokaisena niistä melko korkea = jotain helppoa ja yksinkertaista) päädyin tekemään Novita Woolin ohjeella kypärämyssyn. Laiskana katsoin neuletiheyden vaan summittain, ja kun se 'melkein' täsmäsi, niin ajattelin homman toimivan ihan vaan niin. Eihän sen niin väliä, vaikka neulos ei oo niin tiivistä, kun lanka on täyttä alpakanvillaa - eihän? No, tietysti sillä on väliä. Alpakkapiposta tuli niin iso, että se on meidän kolmivuotiaalle juurikin sopiva ja mahtuipa se mullekin päähän...

Sitten muistin äkkiä, että mullahan on jossain pari kerää alennusmyynneistä joskus ostettua Woolia, sillä sen nyt ainakin pitäis onnistua. Ja kerät löytyivätkin lähempää kuin ensin uskoin (olohuoneen nurkassa). Keltainen kerä riitti oikein mukavasti myssyyn ja sitä jäikin vielä. Tälläkin kertaa se myssy oli kyllä melkoisen iso, mutta kyllähän se sitten jossain vaiheessa menee ;)

Koska lankaa oli semmoinen "hyppysellinen", päätin aloittaa vielä jotain muutakin pakettiin laitettavaksi. Alunperin tarkoitus oli tehdä tumput, mutta päädyin sittenkin tossuihin. Koska lankaa oli rajallisesti, täytyi mallin olla sellainen josta voi tehdä molempia tossuja samaan aikaan, jotta niistä tulee identtiset. Aloitin tekemään tossuja Novitan ohjeella, mutta totesin niiden olevan mahdottomat tässä tilanteessa - värin vaihto tulisi aivan hölmöön kohtaan. Joten purin pätkä ja etsin uuden ohjeen. Sellainen löytyikin sitten Lion Brandin ilmaisohjeista (vaatii vissiin rekisteröitymisen), aivan valloittavat tossut. No, myönnettäköön, että neuletiheys ei tässäkään täsmännyt suoraan, enkä jaksanut alkaa muuttamaan ohjetta, joten tein vaan suoraan sillä pienimmän koon ohjeella. Jos tossut on liian pienet käytettäviksi, niin olkoon koristeena. Lankaa oli aika täsmällisesti; keltainen riitti tossuihin hihnanlenkkiä (se siinä edessä) lukuunottamatta. Omasta mielestäni tuli hauskan näköiset tossukat, kun se lenkki tuli vaaleanpunaisella. Tarkoitus oli tehdä vielä myssyyn samalla vaaleanpunaisella koristusta ja kiinnitysnauhat, mutta ajan puutteessa (tossut neuloin kasaan tänä aamuna...) ne nyt jäi. Toimitan vaikka jälkeenpäin, jos jaksan. Samaisesta ajanpuutteesta johtuen, myös kuvat jäivät ottamatta, täytynee pyytää sellaista.

Nuo tossut oli kyllä varsin ihanat, ja aika helppotekoisetkin loppujen lopuksi. Taidanpa toteuttaa toistekin.