Kävin eilen taas pitkähköstä aikaa Kirjastossa - kiitos yhteiskunta tästä mainiosta ilmaisesta palvelusta!

Lainasin askartelu / käsityö aiheisia kirjoja vinon pinon, ja nyt olen niitä sitten selaillut krittisesti ajatuksella "Mitkä näistä voisin haluta itselleni kirjahyllyyn?" Salaisesti suunnittelen siis haalivani suht' kattavan perusteosten kirjaston itselleni - semmoisen, mistä voi tarpeen tullen tarkastaa tekniikkaa tms. tai hakea ideoita.

Kirjastosta löytyy tällä hetkellä vasta Gummeruksen Suuri ompelukirja sekä joulupukilta saatu Suuri askartelukirja [Yhtyneet Kuvalehdet Oy]. Perintökirjat on vielä hakematta, sieltä löytyy pääasiallisesti käsityöohjeistuskirjoja (muistaakseni).

Nyt lainaamistani kirjoista löytyi kuitenkin jo yksi, jonka haluaisin itselleni. Nimittäin Suuri neulonta- ja ompelukirja (WSOY). Siitä löytyi tekniikka yms opastusta neulomiseen, virkkaamiseen, koukkuamiseen, tilkkutöihin, risitpistoiluun ja kirjontaan. Tuo kirja täydentäisi loistavasti Suuren ompelukirjan sisältöä, edellä mainitussa kun käsitellään lähinnä koneella tekemistä ja tässä käsin tekemistä. Ja hyvät ja selkeät ohjeet.

Täytyneekin tehdä tuohon sivupalkkiin semmoinen Wanted -lista näistä kirjoista. Iltapäivällä tosin vasta, nyt täytyy lähteä katsomaan mulle työpöytää *yippee* Peukut pystyyn, että se on semmoinen, joka soveltuu aiottuun käyttöön.