Varasin tälle päivälle kontrolliajan esikoisen astmaa varten. No, sinne siis menimma ja mikä olikaan tulos: pef-tulos ihan ok, vaikkakin puhallus päättyy astmaiseen rahinaan (astma siis jatkuu), nenä tukkoinen, molemmissa korvissa tulehdus päällä, vasemmassa jatkunut pidempään (tympanogammista paineeksi saatiin -165, joka kuulostaa paljolle, mutta ei sinänsä kerro mulle kyllä mitään). Huoh.

Lääkitykseksen lisäksi määrättiin otettavaksi allergiatesti (verestä), josko tämän oireilun syykin saataisiin selville. Samanmoiset testit on esikoiselta otettu myös 5 vuotta sitten, silloin ei niistä selvinnyt mitään. Nyt on hirmu ristiriitaiset tunteet tuloksia odotellessa; toisaalta toivon, että tuloksissa olisi jokin allergeeni (?) plussalla, jotta siihen pystyttäisiin sitten vaikuttamaan keinolla tahi toisella. Ja kuitenkin paras vastaus olisi "ei allergisoivia aineita"... No, wait and see.

Tässä kohtaa on kyllä taas todettava, että onneksi on vakuutus. Esikoisella on vielä omavastuuton sairauskuluvakuutus, joten kaikki kulut saa täysmääräisinä takaisin. Näitä lääkärikäyntien laskuja katsellessa ne vakuutusmaksut ei tunnu muuten ollenkaan kovilta...