Mulla on ruhtinaallisesti Tämä viikko kesälomaa - Jei! Ja lomani kulutan sukuloiden. Miehen sukulaisissa käymisessä ei sinänsä ole mitään pahaa taikka vastenmielistä, mielelläni tännekin tulin - mukavata porukkaa noin yleisesti ja hyvää juttua, mutta eipä tämä mikään seitsemäs taivaskaan ole. 

Sukulointiloman Toplistat

Ärsyttävyydet

Majoittuminen toisten kotiin - kun ollaan jonkun kotona, niin ollaan jonkun kotona ja sotketaan väkisinkin toisten normaaleja tapoja ja rytmejä.

Omat tavarat kulkevat ja majailevat koko loman ajan kasseissa ja yritäpä sieltä sitten etsiä tietty vaate levittämättä koko kassin sisältöä pisin lattioita. No can do. Ja kuitenkin tuntuisi liioittelulta pyytää sukulaista tyhjentämään meidän viikon vierailun ajaksi meidän tavaroita varten jonkin kaapin tms. Ja kun yritetään sovittaa kolmen, jopa neljän eri talouden arkirutiineja yhteen, niin sillisalaattihan siitä tulee - eikä kovin onnistunut sellainen.

Omaa rauhaa ei ole.

Suunnitelmat ja muka-suunnittelemattomuus - tehdään suunnitelmia loman ajaksi, mutta asioista ei keskustella suoranaisesti yhdessä missään vaiheessa.

'Lomallahan tässä ollaan, mitä sitä nyt sen kummempia suunnittelemaan - tehdään mitä huvittaa milloinkin tehdä.' Leiriydytään ryhmiksi "Me" ja "Te" ja ollaan sitten näreissään, jos toisille ei sovikaan oman porukan kanssa tehdyt suunnitelmat. Pätee kaikkeen tekemiseen kaupassakäynnistä TVn katseluun.

Ulkopuolisuus - olet olevinaan sukulainen (kun kerran olet sukuun naitu), mutta tosielämässä olet kuitenkin ulkopuolinen.

Mikäli jostain asiasta tulee vähääkään suukopua, huomaat hyvin äkkiä olevasi yksin muita vastaan. Puolisosi tuntee vahvaa vetoa verensä suuntaan - enemmän kuin sinun suuntaansi - joten hän asettuu suvun puolelle. Tappiomielialalla nielet mielipiteesi - ja jonkin ajan kuluttua 'sukulaiset' alkavat ihmetellä, kuinka kumma tyyppi sinä oletkaan, kun et osallistu keskusteluihin etkä oikeastaan sano juuri mitään.

 

PlussaBonukset

Sukulaisten luo majoittuminen - edullista lomailua. Ruokakustannuksia tasaillaan jotenkuten (omasta halusta), mutta muista asumiskustannuksista ei veloiteta. Yöksi löytyy kohtuullinen vuode tai patja (josta ei tule valituksia, koska majoittuminen on ilmaista - ellei patja ole aivan Käsittämättömän huono. Tällöin käväiset paikallisessa huonekalu- tms. liikkeessä ostamassa ystävällisenä eleenä majoittavalle sukulaisellesi kiitoslahjaksi uuden vierasvuoteen / patjan). Seuraa riittää ja tekemistä keksitään tarpeen mukaan.

Suunnitelmat ja muka-suunnittelemattomuus - mikäli haluat, ja kykenet, ottamaan "aivot narikkaan" loman vastaan, löytyy aina joku muu, joka tekee suunnitelmia puolestasi. Kulkemalla virran mukana ja myötäilemällä kaikkia, huomaat kuluttaneesi lomasi tosi nopsaan - ja ohjelmallisesti.