Sinnikkäästi yritän taistella vastaan, mutta Miehen jo liki kokonaan vallannut talokuume on valitettavasti tarttunut minuunkin. Hyvin paljon. Lähes huomaamattani olen alkanut selaamaan läpi netissä esillä olevia valmistalo-paketteja ja lisäilemään niitä kirjanmerkkeihin, etsinyt alustavaa tietoa lämmitysjärjestelmistä ja kaikenlaisesta muustakin rakentamiseen liittyvästä.

Ai miksikö tämä on pahasta? No, kun ei sitä lottovoittoa ole toistaiseksi tilille putkahtanut ja tulot on mitä on... Jos rakentamaan ryhdytään, niin talosta ei tule mitään kovin pientä vaan sitten tehdään kerralla kunnon tilat. Ja siitä pidän kiinni, että siinä asutaan kyllä sitten todellakin pidempään kuin 2 vuotta...

Tämä tilannehan on ollut käsillä jo muutamana edellisenäkin kesänä, mutta nyt se sai bensaa liekkeihin, kun olisi ns. tonttia tarjolla - omat vanhempani muuttavat lapsuudenkodistani ja nyt on pohdinnan alla mitä sille tehtäisiin. Talo on sen verran huonossa kunnossa, että siihen täytyisi tehdä Mittava perusparannusremppa, joka todennäköisesti tulisi kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen. Joten tontin voisi hyödyntää sen uuden rakentamiseen. Huoh. Nyt sitten pähkäillään ja pähkäillään, että a) olisiko meistä omakotiasujiksi, b) olisiko meillä ihan Aikuisten oikeasti mahdollisuutta saada lainaa taloa varten, c) kestäisikö hermot rakentamista (tässä kohtaa muistelen aina yhden lipaston kokoamisesta syntynyttä riitaa...) ja d) mitäs tässä nyt sitten pitäisi tehdä.

Tottahan tavallaan kiehtoisi muuttaa tuonne - rauhallista seutua ja nykyisin kulkuyhteydetkin on kelvokkaat. Sijainti on kuitenkin monelta osin ristiriitainen - palvelut olisivat kyllä lähellä, mutta kun ne on joko kunnassa 1 tai 2, kun taas tontti on kunnassa 3. Koulujen suhteenhan tätä ongelmaa ei enää ole siinä määrin kuin minun lapsuudessani (lähikouluun on oikeus päästä, kun "omaan" kouluun matka on kohtuuton em. verrattuna), mutta entäs päivähoito? Päivähoidon suhteen ei mielestäni ole samanlaista fiksua ratkaisua olemassa. Kohtuullisen matkan päässä taitaa kyllä olla yksityinen päiväkoti... Täytyykin ottaa selvää. Äh, sekin näyttää olevan tosi hyvä...

Himpura, meistä taitaa tulla omakotiasujia vielä joskus - tiedä vaikka nopeastikin (yleensähän nää päätökset on edenneet aika haipakkaa alkuun päästyään...)